Tips om zelf uw riool te ontstoppen

Er zijn een aantal stappen die u zelf zou kunnen nemen om uw riool te ontstoppen. Onderstaand volgen daarom een aantal tips om zelf het probleem op te lossen. Toch geven we daar ook meteen bij aan dat een rioleringsstelsel ingewikkeld in elkaar steekt en we u dus graag willen meegeven om alleen zelf aan de slag te gaan als u weet wat u doet. Zijn de onderstaande maatregelen niet effectief? Schakel dan de hulp van DSV Loodgieters in. Onze rioolontstoppers zijn u graag van dienst in Amsterdam en omgeving.

Riool ontstoppen?

• Probeer een toilet, wasbak of gootsteen te ontstoppen met een plopper.
• Voldoet de plopper niet? Gebruik dan een speciale ontstoppingsveer die bij de bouwmarkt verkrijgbaar is.
• U zou kunnen werken met een chemische ontstopper, maar wij raden het gebruik van deze middelen in principe sterk af. De middelen zijn vaak zo sterk dat ze de beschermingslaag in de buizen aantasten.

Hoe voorkom je een verstopping

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zeker daar waar het gaat om riool ontstoppen. Het ontstoppen van dichtgeslibde leidingen is geen eenvoudige klus en dus zou u deze liever voorkomen. Dat kan heel eenvoudig! Spoel geen vet, etensresten, maandverband of andere zaken door het toilet. Deze is namelijk alleen berekend op doorspoelen van ontlasting, water en toiletpapier.

Raakt uw riool toch verstopt? Wij kunnen uw riool ontstoppen zonder te breken. Bel 085 - 432 00 48 voor hulp in en om Amsterdam.